DFSU var på Roskilde Festival, og det gik ikke stille for sig

Smilene var store, men trætte, da DFSU’s Roskilde-koordinatorer, Jesper Dyhr Andersen og Frederik Hasle, i søndags kunne sætte kursen mod København efter 10 dage ’på græs’. Smilene havde rod i en utvivlsom og utrættelig indsats fra de frivillige og en generelt veleksekveret festival fra koordinatorernes side. Eneste malurt i bægeret var den generelle mangel på frivillige.

”De var alle – uden undtagelse – nogle dejlige unge mennesker, som var villige til lige at yde lidt ekstra for at få det hele til at spille,” siger Frederik Hasle, den ene halvdel af DFSU’s stærke koordinator-duo.

På trods af hårde odds med cirka 190 færre frivillige end forventet og dårligt vejr fik DFSU alligevel løftet alle opgaver næsten til UG. En præstation, som hverken Frederik Hasle eller Jesper Dyhr Andersen turde drømme om i deres vildeste fantasi, da de hoppede ind i bilen mod Roskilde ugen forinden.

Regn og dårlige nerver

Den første opgave på årets festival var at leve frivillige til åbningen af venteområde Syd, som er ét af tre venteområder, hvorfra festivalgæsterne lørdag eftermiddag med ild i øjnene på ikonisk vis valfarter ind på pladsen for at sikre sig den perfekte plads.

Blandt foreningerne, som leverer frivillige til åbningen af venteområderne, er der stor præstige i, at åbningen forløber som planlagt, og at ’hegnet ikke vælter’ før tid.

I venteområde Syd var det således udelukkende DFSU-frivillige, som dannede stopklods mellem de festivalsultne gæster og campingområdets eftertragtede teltpladser. Derfor var forventningerne høje og nerverne helt uden på tøjet i de sidste timer før åbningen. For som sagt: Hegnet må ikke vælte før tid.

Til de frivilliges held betød lidt regn, at festivalgæsterne havde mere travlt med at sætte presenninger op end at knappe dåseøl op.

”Det gjorde det meget nemmere at have en fornuftig dialog med de mest ivrige festivalgæster,” siger Jesper Dyhr Andersen.

Da klokken slog 16, åbnede venteområdet helt efter planen, og samtidig kom der meldinger om, at der havde været mere eller mindre kaos i de to øvrige venteområder, hvorfor DFSU blev ekstra populær hos festivalen.

Mudder og blæsevejr

Endelig var festivalen ordentligt i gang. Det betød døgnbemanding på specialcamping-området ’M’. Her gav specielt blæsevejret store problemer, da gæsternes telte begyndte at blæse væk. Samtidig kæmpede koordinatorerne en uendelig kamp for at stormsikre DFSU’s egne store telte, som under festivalen udgør mødested. Her møder de frivillige ind til deres vagter, og samtidig er det her, koordinatorerne arbejder.

Efter blæsevejret satte regnen ind, og en ny kamp kunne begynde. Denne gang for at sikre at der ikke opstod store mudderhuller oppe på området, mens der nede i DFSU’s mødested blev gravet rander rundt om og væk fra teltet.

”Men vi klarede det, og det endte jo meget lykkeligt, det hele,” siger Jesper Dyhr Andersen med et smil.

Stolte traditioner

Som mange DFSU-medlemmer nok er bekendt, står DFSU årligt for at rekruttere frivillige og administrere driften af forskellige opgaver på Roskilde Festival. Til gengæld får DFSU en sjat penge afhængig af antallet af frivillige og festivalens overskud. Det er derfor en central del af DFSU og dermed hele Ultimatedanmarks økonomi.

DFSU har gennem mange år været repræsenteret på festivalen under styring af en række ildsjæle fra dansk ultimate – herunder blandt andet koryfæer som Jesper Gyldendahl og Niels Pagel.

 

Der skal lyde et kæmpe tak til alle frivillige for dette års indsats.

Desuden en særlig tak til Frederik Hasle og Jesper Dyhr Andersen, som arbejder på projektet fra december til cirka en måned efter festivalen.

 

De to koordinatorer fik i år hjælp af følgende ultimate spillere:

Karen Høgholen, Copenhagen Hucks

Mette Møller Nielsen, Copenhagen Hucks

Rikke Louise Kjær Knudsen, DTU Ultimate

Emil Stabil, Aarhus Ultimate

Freja Bak Pjetursson, Copenhagen Hucks

Andreas Fuglsig, Aalborg Ultimate