Før VM: Korte shorts og giraf på sidelinjen

Det tredje hold, som Danmark sender til VM i Royan, er vores damehold. Optakten til turneringen har i følge dem selv været noget nær optimal, mens man er noget mere påpasselig med at udbasunere forventninger. Alligevel nævner holdets trænere særligt én styrke, som vil udfolde sig på de franske sandstrande.

Confederations Cup i Barcelona tidligere på året var en grundpille i damelandsholdet forberedelse til VM i Royan.

“Vi fik testet det, vi havde arbejdet med til træningsweekenden, og fandt sammen som et hold. Vi spillede flere tætte kampe, og viste os selv, at vi kan være med hvor det gælder og afgøre de tætte kampe til vores fordel,” siger den ene af de tre trænere, Camilla Trinderup, med begejstring i stemmen.

Præcis den begejstring er en af nøglerne til succes for holdet, når de drager mod franske himmelstrøg for at holde den danske dame-ultimatefane højt.

“Især vores aktive sidelinje er noget af det, vi i Barcelona oplevede gav os de 10-20% ekstra kræfter, der skal til. Selvom det er lidt pudsigt, at ens holdkammerat råber ‘GIRAFFFFFF’ eller ‘HESTTTTTT’ på sidelinjen, hjælper det faktisk meget inde på banen,” fortsætter Camilla Trinderup uden overhovedet at have tabt begejstringen.

Hun tilføjer alligevel, at specielt én ting, kan være afgørende.

“Vores korte shorts kommer helt sikkert til at være en succes.”

Hård konkurrence

Ganske som ethvert af de andre danske hold skal dameholdet op mod stærke ultimate-nationer. Men hos damerne er man mindst ligeså klar på at byde stormagterne trods.

“Vi er i pulje med nogle af de, traditionelt set, virkeligt stærke ultimate nationer som USA, Canada og Australien, og at spille mod dem bliver jo en kæmpe oplevelse i sig selv. Med det sagt håber vi også at kunne vise alle, at vi også godt kan spille noget fed ultimate,” siger trænerkollegaen Jonas Skovgaard.

Noget tyder således også på, at det ikke kun er korte shorts og giraffer på sidelinjen, der kan bringe de danske damer tættere på succes i det franske. Selvtræningsdisciplinen har nemlig ifølge trænerne været høj hos spillerne inden første træningssamling tidligere på året. Sådan så det i hvert fald ud.

Med det i baghovedet gik holdet og trænerne til forberedelserne med et godt udgangspunkt. Herefter kunne man tage næste skridt for at blive helt klar til Royan.

“Den anden samling var efter vores opvarmningsturnering. Så der arbejdede vi endnu mere med alt det, vi gjorde godt til turneringen. Og så byggede vi også lidt nyt ovenpå, som vi glæder os til at afprøve til VM,” siger den sidste af de tre trænere, Maya Mileck, uden dog at røbe mere.

Noget, de tre trænere dog godt vil røbe, er en lille venlig reminder til alle:

“Husk, at man kan se de korte shorts ‘in action’, når vi bliver livestreamet på Fanseat mod USA kl. 18.20 mandag d. 19/6.”

DFSU – og velsagtens hele Ultimate-Danmark lover at sidde klar mandag 18.20 og ønsker de danske damer al mulig held of lykke i Royan!

 

Herunder kan du se hele holdet, som netop nu er ankommet til Frankrig.