Folkeskoler

Læs Pernille Guldager Knudsens artikel om inkluderende holdspil.
Citat fra artiklen: “Holdspil uden tacklinger, hvor man er afhængig af sine medspillere og hvor ingen i forvejen kommer med kompetencer, kan måske være med til at skabe aktiv deltagelse og fællesskab i idrætstimen. Også for de børn som ikke spiller boldspil udenfor skoletiden. Foto: Pernille Guldager Knudsen”.
Link til artikel her.

I Dansk Frisbee Sport Unions fokus frem mod 2020 er udbredelsen af frisbee sport blandt folkeskoleelever.

Ultimate spilles som holdspil, hvor alle kan være med og spille mod og med hinanden.
Ofte spilles Ultimate som mix og inkluderer både drenge og piger på banen på én gang, hvilket ikke eksisterer i mange andre sportsgrene.

Drengene kan ikke bruge deres fysik til at drage fordel i nærkampe, som fodbold, da Ultimate er en ikke-kontakt sport, hvor man i højere grad får overtaget i spillet med god teknik, overblik og strategisk samspil.

Der er god læring for eleverne omkring fair-play og ærlighed i Ultimate, da det spilles uden dommer og derfor skal eleverne selv lære at løse konflikter på en retfærdig og diplomatisk måde.
Derfor oplever vi også størst succes med undervisning for elever fra 6. klasse og op. Dog kan man bruge frisbee til mange andre sjove aktiviteter og lege for de yngre elever.

Disc-golf baner er at finde på flere og flere skoler. Her dyster man efter princippet i golf og kaster med discs efter en kurv.
Denne sport kan udøves af næsten alle aldersgrupper.

Hvis du som underviser kunne tænke dig at høre, hvordan frisbees kan implementeres i idrætsundervisningen, vil vi rigtigt gerne være behjælpelige.

Vi har instruktører, som enten kan overtage undervisningen over et længere forløb eller kan fungere som hjælpeinstruktører til idrætslærerne. Vi tilbyder 1 gratis undervisningsgang.

Kontakt Tobias Thune på Tobias@dfsu.dk og hør mere om, hvilke muligheder der er. 

Du kan finde inspiration til undervisningen i vores introduktionskompentium og på EMUs side om Ultimate.

DFSU samarbejder også med Dansk Skoleidræt og Aktiv Året Rundt for at introducere frisbee aktiviteter til så mange folkeskoleelever som muligt.