Primary links

Disc-prisen

Hvert år på repræsentantskabsmødet uddeles DFSUs prestigefyldte Disc-Pris til den person, der i løbet af året har gjort noget ekstraordinært for frisbee-sporten i Danmark.

Hvis du ønsker at nominere en spiller eller aktiv aktør i ultimatemiljøet, som du mener har gjort en særlig indsats for udviklingen af sporten, så send en mail til bestyrelsen [at] dfsu [dot] dk.

DFSUs øverste myndighed er repræsentantskabet, der gennemføres årligt i 1. kvartal.

Prisen er i årenes løb blevet givet til følgende liste af personer og organisationer.

 

   
   

2014

Modtager: Andreas Eiskjær, Aarhus Ultimate 

Andreas er en ildsjæl. Som holdkammerat, trænermakker i Århus og i bestyrelsesarbejdet i DFSU har jeg gennem mange år oplevet den betydning Andreas har haft for vores sport på både klub- og landsplan. Andreas har i gennem mange år nu været træner i Århus, hvor hans engagement, vilje og humør har bragt klubben langt. Han skal tilskrives en stor del af æren for, at nye spillere i klubben - både piger og drenge - har mulighed for at udvikle sig som det har været tilfældet de seneste år. Andreas gør en kæmpe indsats. Eksempelvis har han de sidste måneder taget to timer ud af kalenderen fast to gange ugentligt for at kastetræne med en langtidsskadet holdkammerat. Noget der har stor betydning for holdkammeraten. Desuden ser vi ham altid som en yderst velforberedt og innovativ træner, der bruger meget energi før under og efter træning på at skabe de bedst mulige rammer for klubbens træninger.

Også på landsplan er han en ildsjæl. Gennem mange år har han været kasserer i dfsu, og derigennem påtaget sig en opgave, der historisk set aldrig har været populær i unionen. Han er engageret i dm-udvalget, og har derfor en finger med i planlægningen af dm-turneringerne, hvilket ikke altid er en populær opgave. Sidst er han også engageret i planlægningen af EM til sommer. Alt i alt er Andreas en person, der simpelthen ikke kan lade være med et engagerer sig og bidrage til sporten. Han gør det med et smil og har gjort det i utroligt mange år. Også på tidspunkter og under forhold, hvor mange andre ville have mistet modet. Han fortjener derfor i den grad at blive anerkendt for det arbejde han lægger i vores fine sport. Det er mildest talt imponerende. Rejs jer og giv en kæmpe hånd for Andreas Eiskjær. 

 

     
   

2013

Modtageren blev Elin Bertelsen fra Aarhus Ultimate

Med følgende nominering: Siden foråret 2010 har Elin Næs Bertelsen været medlem af DM-udvalg. Udvalgets primære opgave er at planlægge DM. Elin har løst opgaven på bedste vis og sikret velafholdte turneringer, som flere hundrede spillere mange gange årligt har været glade for at deltage i. Mens alle disse spillere har været optaget af den kommende spilledag, har Elin og resten af DM-udvalget præsteret både at afvikle denne og planlægge turneringsafholdelsen flere år frem i tiden. Elin har formået at overskue begge dele og sikret en god planlægning og koordinering af turneringer på både kort og langt sigt. Opgaven er ikke blevet nemmere af ofte sene afbud fra klubber med for få spillere, men Elin har altid arbejdet konstruktivt på at finde den bedst mulige løsning, selv hvis en uforudsigelig situation opstod. 

Elin har været DM-udvalgets officielle ansigt udad til og har forestået kommunikationen med landets klubber, DFSUs bestyrelse og sekretariat og spørgelystne spillere. Hun har altid svaret og bidraget med en positiv dialog, der har fremmet samarbejdet inden for sporten. Som udvalgets ansigt udad til har Elin ofte stået for officielle ceremonier og præmieoverrækkelser, der altid er blevet gennemført kompetent. 

Elin er velkendt og vellidt i hele det danske ultimatemiljø. Hun er værdsat som en dygtig landsholdsspiller på banen og en dedikeret ildsjæl udenfor. Hendes indsats er respekteret, og selvom DM-udvalget ikke altid får den brede anerkendelse, det har fortjent, så har Elin trofast leveret gode resultater år efter år. 

Elin har med sin enorme indsats gjort en stor forskel for vores sport, og nu hvor hun desværre har valgt at trække sig fra udvalget, vil sekretariatet gerne benytte chancen til at takke for den flotte indsats med en meget fortjent nominering til årets Discpris 2013. 

     
   

2012

Modtageren blev Niels Pagel fra KFK

Med følgende nominering: Jeg havde blot tænkt på, at jeg så gerne ville nominere den evigt engagerede, positive og energiske Niels Pagel til Discprisen på grund af hans store arbejde indenfor ultimateverdenen, ikke mindst i DFSU-regi. Han har et imponerende gå-på-mod og en enorm lyst til at lægge kræfter i diverse arrangementer. Både som tovholder, når de store stævner skal stables på benene, samt som deltager ved store som små, spontane
ultimateevents. Han er en gave til den danske ultimateverden og hans finurlige ideer, kreative løsninger og ikke mindst hans evige glæde ved ultimatespillet er et eksempel til efterfølgelse.

Nu kender jeg ikke Niels på klubplan eller som medspiller, men det er mit klare indtryk, at han bidrager i alle sammenhænge og nyder spillet og samværet både på og udenfor banen.

Niels' mange andre kundskaber bør ikke glemmes: Hans arbejde i PR-udvalget, DGI sammenhænge, landsholdsarbejde, WCU-stævnet og meget, meget mere. Men alt det kan han sikkert selv fortælle mange flere detaljer om. Jeg har blot beundret hans arbejde fra sidelinien.

     
   

2011

Disc-prisen for 2011 gik til Lisbeth Møller.

Lisbeth Møller er et af de største organisatoriske og hjælpsomme aktiver som jeg er stødt på i Ultimate sammenhænge. Hun er altid klar til at give en hånd med, god at sparre med, og har man lavet en aftale om at noget skal ordnes, er det 100 % sikkert at det bliver gjort.

Møller har været en bærende kraft i Discflyers både som formand og som træner gennem mange år. Og yderligere har hun altid været aktiv i DGIs Ultimate afdeling på Fyn. Altid givet en hånd med i forhold til arbejdet med landsholdene.  

     
   

2010

Disc-prisen for 2010 gik til Birgit Brunshøj.

Gennem sin første formandsperiode har Birgit stået over for en stor opgave med at genopfinde DFSU som organisation efter bruddet med DDGU. Gennem sit store netværk i ultimate-Danmark er det lykkedes hende at uddelegere en lang række opgaver, så vi i tråd med ultimate-ånden har fået fordelt arbejdet på nogle flere skuldre. Ikke desto mindre har Birgit selv trukket et stort læs og brugt utallige timer af sin sparsomme fritid på at sætte nye projekter i søen. I en ikke altid lige aktiv bestyrelse har hun ene kvinde formået at holde hjulene i gang, så det udadtil har givet et billede af et DFSU, der er så velfungerende som aldrig før og været en drivkraft i forbundets positive udvikling.

     
   

2009

Disc-prisen 2009 gik til Birte Bengtsson fra Tørring for sit utrættelige arbejde med Tørring til gavn for hele ultimate-sporten i Danmark. Mange spillere rundt om i landets klubber startede deres ultimatekarriere i Tørring under Birtes ledelse. 

     
   

2008

Discprisen 2008 gik til Kristian Kjeldsen Hansen, bedre kendt som KH, for sit enorme engagement i det københavnske frisbee-miljø gennem mange år. KH er utrolig initiativrig og har gang i masser af projekter til discsportens fremme. KH er med sit gode humør og gå-på-mod dygtig til at få skabt nogle hyggelige, sociale rammer, der gør det endnu mere fedt at spille Ultimate.

DFSU og repræsentantskabet siger tak til KH for hans store indsats i det forgangne år.

     
   

2007

Disc prisen gik i år 2007 til Lars Lau for sin enorme indsats for disc golf sporten og DFSU som organisation, gennem sit arbejde i bestyrelsen, disc golf udvalget og det daglige i Karlebo Frisbee Golf Klub. Lars' arbejde med hanciplisten, turneringskalenderen og den årlige turnering, Karlebo Open, har sat nye standarder for disc golf sporten.

Udover alt det organisatoriske er Lars anerkendt som en god og rar fyr, der med sit høje humør altid er en fornøjelse af spille med.

     

Kirsten Kjaer

 

2006

Styregruppen bag Wonderful Copenhagen Ultimate fik prisen for arbejdet med at skabe en af de førende ultimate turneringer i Europa. På ganske få år er det lykkedes turneringen at tiltrække de bedste hold i Europa og præsentere ultimate på et meget højt niveau.

     

 

2005

Disc-Prisen for året 2005 gik til Stephen Skriver for det utrættelige arbejde med disc golf sporten. Det startede i 1979 med oprettelsen af klubben Uovertrufne Frisbee Operatører (senere SUFO). Senere blev det til Roskilde Ring Frisbee Golf Klub med tilhørende bane og en discgolf bane i Borrevejle. Stephen er kendt for sit altid gode og smittende humør, store engagement og kreativitet samt sit arbejde for den brede disc golf udbredelse, både ung og gammel samt hygge og elite. Tak for det store arbejde og tillykke med den fortjente Disc-pris.

     

Allan Larsen

 

2004

Disc-Prisen for året 2004 gik til Henrik Thomsen, der i den grad har udviklet dansk ultimate og givet os en plads på det internationale landkort. Henrik er indædt forkæmper for ultimatesportens seriøsitet og har som spillende landstræner for open-holdet i ultimate haft en afgørende rolle for den flotte placering som nr. 7. ved VM i Finland. Også i sin egen klub, Ragnerok, har Henrik, som benhård træner, ført sin klub til tops i Danmark.
     

Lars Lau Jensen

 

2003

Disc-Prisen for året 2003 gik til Jesper Le-Fevre for sin utrættelige indsats med ultimate landsholdene. Foruden sit virke som træner i Odense Discflyers, kasserer i DFSU, aktiv DGI-frisbeeudvalg, koordinator for landsholdende har han været særdelse aktiv også som spiller og landsholdsspiller igennem hele sæsonen. Jespers indsats mærkes overalt i frisbeesporten. Hans engagement og ildhu har været med til at give Odense Discflyers den sportslige berettigelse, klubben længe har fortjent, og det både i toppen og bredden af dansk ultimate.
     

 

2002

Disc-Prisen for året 2002 gik til Jesper Gormsen fra Disc golf klubben Opdrift. Begrundelsen ligger i det kæmpearbejde han har gjort med IT-mediet for frisbeesporten, opstart af ny klub, medvirken i oprettelse af disc golf bane i Tilst Bypark ved Århus, samt sin ihærdige indsats for sportslig forbedring. Der var enstemmig opbakning på repræsentantskabsmødet om at Jesper Gormsen skulle modtage Disc-Prisen 2003. DFSUs bestyrelse og frisbee-Danmark siger mange gange tillykke!!!

     

 

2001

Disc-Prisen for året 2001 gik til René Oskjær fra Aalborg Dinosaurs'. Begrundelsen ligger i der kæmpearbejdet René har gjort med disc golf banen i Aalborg samt det store arbejde i klubben (Aalborg Dinosaurs') med bl.a. at få et pigehold i gang. Der var enstemmig opbakning på repræsentantskabsmødet om at René Oskjær skulle modtage Disc-Prisen 2002. DFSUs bestyrelse og frisbee-Danmark siger mange gange tillykke!!!