Primary links

Aarhus Universitets Ultimate

Formand: Signe Freja Storgaard, formanden [at] aarhusultimate [dot] dk

E-mail: auu [at] dfsu [dot] dk

Stiftet: 1992

Website: www.aarhusultimate.dk/ og Facebook-side

Spil Ultimate Frisbee i Århus

Sportsgrenen Ultimate Frisbee er en no-contact hold-sport som kan spilles på alle niveau’er af både drenge og piger, og spilles såvel udendørs som indendørs. Med frisbee’en som omdrejningspunkt har Ultimate elementer fra både fodbold, basketball samt amerikansk fodbold. 

En typisk træning vil forgå således

1) Opvarmning og kasteteknik
2) Cutøvelser, kast og taktik
3) Spil eller spillignende øvelser

Det er naturligvis en meget forenklet udgave af virkeligheden, og trænerne har naturligvis lagt en plan for de ting, vi skal igennem i løbet af sæsonen.
Denne struktur skulle gerne gøre det muligt for spillere på mange forskellige niveauer at få noget ud af træningen. Kom ud og vær med – vi ses til træning!

Klubbens historie

Århus Ultimate og Frisbee Klub (ÅUFK) blev dannet i 1992. Men der havde faktisk været en frisbeeklub i Århus fra 1980 og mange år frem, men da folk flyttede rundt i landet, blev klubben undertiden tømt for spillere. Mange af spillerne fra den gamle klub har nået store resultater, mest indenfor disc golf og andre “kastedicipliner”. ÅUFK lagde fra starten af mest vægt på ultimate, og efter et par år i bunden af dansk ultimate slog Århusholdet igennem på spilforståelse og kampvilje. Siden da har ÅUFK været nr. 1 i Jylland og på Fyn. I 2010 ændrede klubben navn til Aarhus Universitets Ultimate (AUU), da klubben blev optaget i Aarhus Universitets Sport (AUS), som er byens største paraplyorganisation for sportsklubber.

Præstationer og resultater

Aarhus Universitets Ultimate har gennem tiderne opnået flere store resultater. I 2011 og 2014 vandt både dame- og openholdet guld i indendørssæsonen, mens dameholdet i 2014 vandt klubben første udendørs mesterskab. Ligeledes er det blevet til flere udendørs mix-mesterskaber i gennem årene, samt den tyske mix-strandturnering "Sun of the Beach." Klubben har traditionelt høje ambitioner på både dame- og herresiden, og deltager både i nationale og internationale turneringer. 

Facebook

Du er altid velkommen til at prøve et par træninger. Der findes ingen decideret sæsonstart, så ønsker man at deltage i en prøvetræning kan man altid kontakte klubben. Du kan naturligvis finde Aarhus Universitets Ultimate på Facebook, hvor nyheder, events og øvrige ultimaterelaterede opdateringer kan findes.

 

Formand: Signe Freja Storgaard (formanden [at] aarhusultimate [dot] dk)
Kasserer: Ellen Jakobsen (kasserer [at] aarhusultimate [dot] dk)
Bestyrelsesmedlem: Søren Trangbæk, Niels Bauer, Emil Poulsen. Suppleant: Mathias Munk 
(bestyrelsen [at] aarhusultimate [dot] dk) (info [at] aarhusultimate [dot] dk)