Primary links

Dame Masters WCBU

Senest opdateret 23. august 2016.

WCBU (World Championsship of Beach Ultimate) er VM på sand. 2017-udgaven bliver afholdt i Royan, Frankrig. Det afholdes hvert fjerde år (det skulle dog lige tilpasses andre turneringer og blev derfor senest afholdt i 2015). Læs mere om turneringen på http://wcbu2017.org og læs mere om beach ultimate på http://beachultimate.org

 

Dame Masters-landsholdet 2015 til EM på græs på hjemmebane i København. 

 

Oplæg til VM for Master Damelandsholdet 2017 (sand)
Mille Dragsted, Franzi Sinner og Louise Dyring Mbae(In Danish as parts of it was directed at DFSU – other important docs will be in English if there are non-Danish on the team)

TRY-OUT er lørdag den 24. september fra 11-16 i Københavnsområdet (evt. Ishøj). Der vil ikke være noget planlagt møde om aftenen, men i stedet en frokostpause med plads til spørgsmål.Dette skriv besvarer forhåbentlig 99% af alle de spørgsmål I måtte have – derfor dette laaaaaaaaaaaaange skriv. Hvis ikke, så sig til. Vi håber, at så mange som muligt kan deltage. Hvis I ikke kan deltage eller ikke har lyst til at være med til VM, så send os en mail, så vi kan fjerne jer fra listen

Tilmelding til try-out på dyring.louise [at] gmail [dot] com snarest!!!! Men SENEST 10. september!

Mål:

Vi ønsker at sammenstykke en sæson og et træningsforløb, der kan passe ind i et travlt liv med arbejde og måske børn. Noget der kan være svært for flere at forene med de træningsplaner, der tidligere har været for det almindelige damehold. Vi mener dog, at vi sagtens kan skabe sådan et forløb uden at gå på kompromis med sammenholdet, ønsket om at nå langt til VM og det høje niveau på banen.

Udtagelse og forventninger:

Vi er ca. 30 masterspillere, som har vist stor eller mindre interesse. Der vil derfor potentielt set være kamp om pladserne. Vi forventer at udtage et sted mellem 15 og 18 spillere. Når vi har afholdt try-out og modtaget jeres tilbagemeldinger, vil vi beslutte, hvornår holdet skal udtages. Forhåbentlig allerede i starten af oktober. Vi håber, at kunne udtage et hold med solid fysisk form (enten allerede nu og ellers med målet om at være det til VM) og med tilfredsstillende taktisk forståelse for spillet. Truppen vil derfor blive valgt ud fra tre kriterier (taktisk forståelse, teknik og fysik). Vi regner med at have to kæder, der spiller lige meget offence og defense (da vi desværre kan forvente en del turns selv i vores offence :-)) – det er derfor et fokus, at alle spillere skal kunne begge dele til et vist niveau.

Opsummering: Man skal kunne deltage i 3 af de 4 træningslørdage (eller søndage), deltage i én opvarmningsturnering, løbende træne ultimate med et klubhold og 2 gange ugentligt lave interval/styrke eller andet.Trænings- og koordineringsteamet vil i dialog med den enkelte spiller vurdere hvor vidt der kan være undtagelser, hvis det ikke kan lade sig gøre. Her handler det om at stille et stærkt landshold og ikke om at vi alle gør det samme.

Turneringer og VM:

   Barcelona: Vi håber at få en plads til en beachturnering i Barcelona i slutningen af februar/starten af marts. Den er to dage, så man kan deltage uden at skulle tage fri fra arbejde. Denne turnering vil vi gerne have at alle deltager i.

   BUM/Berlin: Denne turnering ligger i pinsen, hvilket i 2017 er starten af juni. Det betyder, at det er ret tæt på VM, så for nogle vil det måske være svært at deltage. For andre er det en tilbagevendende begivenhed, så vi har vurderet, at det er en god turnering at inkludere i planen. Vi håber, at så mange som mulig vil deltage, og selv om vi måske ikke kan være et fuldt hold, så vil det stadig være godt for holdet, da de, der deltager vil få endnu mere sand under fødderne og finpudset kastene. Dertil kommer, at vi til denne turnering også vil have fokus på sjov og hygge!

   VM: Se al info her: http://wcbu2017.org/ Første spilledag er søndag den 18.6 og finaledagen er lørdag den 24.6.

Træninger – denne er kun et forslag, da vi afventer den endelige dato for Barcelona:

(se også kalender til sidst i dokumentet)

   Fire træningsdage med den samlede trup (normalt fra 10-16 cirka)

   Vi forventer ikke at man spiller Ultimate i vintersæsonen – men er velkommen

   Fra april/maj ugentlig mastertræning (frivillig) i Fælledparken – og senere på sæsonen på sand

Da en stor del af spillerne forventes at bo i København, afholdes der 1 ugentlig træning i København – der er naturligvis ingen krav om, at fynboer og jyder deltager. (Dette blev gjort med stor succes i 2015). Træningsdagene vil vi med stor sandsynlighed placeres i København, hvis det viser sig, at flest deltagere kommer fra København (men der vil være transportudligning så omkostningerne er de samme for alle på den post)

Fysisk indsats:

Vi skal alle være i god form inden VM. Det betyder, at vi forventer at folk starter deres fysiske træning i løbet af november. Vi vil komme med et forslag til træning, men hvis folk ønsker at komme i form ved mountainbike, spinning eller andet, så er det også helt ok – husk dog, at der særlig frem mod det tidlige forår også skal være styrketræning inkluderet, så vi ikke ender med en masse skader. For at nå et godt niveau vil vi sammensætte et forløb, som er noget a la det her:

   2 x fysisk træning om ugen - i vinterperioden. (Fokus på styrke)

   2 x fysisk træning om ugen + 1 Ultimate træning – i forår/forsommer. (Her vil der være sprints og agility osv.) Den ene af de fysiske træninger kan dog ligge i forlængelse af Ultimatetræningen, så man kun skal lave noget to gange om ugen.

   (Se i øvrigt vores kalender sidst i dokumentet)

Spilletid: Et tilbagevendende issue, som vi håber, at vi kan undgå, ved at være så klare i udmeldingerne som muligt. I opvarmningsturneringerne vil der være lige spilletid til alle – med det forbehold, at der kan være 2-3 gange i en enkelt kamp eller to, hvor vi vælger at optimere for at opnå en bedre pulje, placering eller lignende. Men det forventer vi ikke at gøre.

Til VM har vi et andet fokus. Vi ønsker at klare os godt i turneringen, - og vi er et landshold - men for at klare os godt har vi brug for alle spillere. Det er en hel uge og der kan ikke spilles med en smal trup (slet ikke i vores alle). Der vil derfor være spilletid til alle, men LIGE spilletid vil der kun være hvis niveau og dagsform er ens for alle hele turneringen. Med andre ord – det vil næppe være helt ligeligt fordelt. Vi er dog ikke et sekund i tvivl om, at det her vil blive en fed sæson for alle på holdet. Og som sagt – det hold vi udtager har alle en vigtig plads på holdet!!!

Familiepolitik :-)

Da der vil være mange af jer spillere, der har børn, så har vi lavet en familiepolitik, så I ved, hvad vi forventer på den front. Vi forventer, at når der spilles kampe til opvarmningsturneringer (BUM undtaget) og VM, så kan I fokusere 100% på kampene. I praksis betyder det, at man er med til opvarmning, kamp og den korte snak bagefter hver kamp. I kan bedst selv vurdere, hvad jeres børn kan ifht. alder og temperament. Det vil vi ikke blande os i. De er velkommen på sidelinjen og i cirklen og alt det fede, som de elsker. Til træningssamlinger ønsker vi selvfølgelig også at vi alle kan være til stede mentalt og fysisk. Hvis det er et issue for nogle, eller der er brug for alternative løsninger, så sig til – vi finder en løsning, og vi kan alle ende i situationer, hvor det vi planlagde ikke lige fungerede.

Hjælp fra jer:

Vi forventer, at en stor del af jer, har lyst til at hjælpe med de forskellige opgaver, der ligger i den kommende sæson. Alt fra regnskab, trøjebestilling, finde baner, bage kage og assistere med opvarmning.

Franzis rolle bliver med fokus på det taktiske – og her kommer vi nok til at udnævne et par dygtige medspillere, der til ugentlige træninger vil bidrage til at føre Franzis fokusområder ud i praksis – i samarbejde med Mille og mig.

 

Forslag til forløb frem mod VM 2017

24. September

 • Try-out

Start oktober 2016

• Holdet forventes udtaget

November – Januar 2017

   Individuel fysisk træning (2 x per uge) – fokus på styrke – hvornår det lige skifter karakter til sprints osv melder vi ud senere – men i det tidlige forår.

   Hvis muligt 1 socialt arrangement

   Fælles playbook og fokuspunkter udarbejdes

   Teambuilding via sociale medier

Februar

• 1. træningsdag med den samlede trup

Marts

   Cremas Beach Challenge – Barcelona (2 days)

   2. Træningsdag

April 

   3. træningsdag

   Ugentlig mastertræning (frivillig)

Maj 

   4. træningsdag

   Ugentlig mastertræning (frivillig)

Juni 

   BUM, Berlin – gerne alle (3 dage)

   Ugentlig mastertræning (frivillig)

   VM 18.-24. juni - Frankrig

 

Præsentation af os (del af ansøgningen til DFSU)

Vi ønsker alle tre at være spillende trænere. Pga. Franzis stærke tilknytning til Danmark og historik på diverse hold, så vil hun kunne benytte sig af pladsen som Ultimate Community Member. Franzi vil deltage i turneringerne og ca. halvdelen af træningssamlingerne. Derudover vil hun assistere Mille og jeg løbende.

Louise Dyring Mbae: Har deltaget på samtlige af de damelandshold, som Danmark har stillet med siden 2003. Dertil kommer diverse klub EM og VM samt internationale turneringer. Louise har tidligere været holdkaptajn i Prag 2010, samt Spirit kaptajn ved VM for klubhold i 2014, EM i 2015 samt VM i 2016.

Franzi Sinner: Franzi er så dansk, som man kan være uden at være det. Hun taler flydende dansk og har boet i København fra 2005-2010. Herefter rejste hun til Californien, men bor nu i Schweiz. I Danmark spillede Franzi for KFK og Spinners og har deltaget i DM for både KFK dameholdet (3 år) og mixholdet (3 år). Franzi var træner for KFK dame og mix fra 2008 til 2010, og hun har deltaget i adskillige skolearrangementer og ungdomsevents for at tiltrække unge til sporten, og har desuden været kasser i DFSU. Franzi deltog også på damelandsholdet i 2007, samt klub VM i 2010 og EUCR. Dertil kommer diverse internationale turneringer med Copenhagen Classic. I USA har Franzi spillet på meget højt niveau og var med, da USA vandt VM-guldet i Japan i 2012 (master dame).

Mille Dragsted: Mille har spillet i Spinners i 17 år og deltog i Beach EM 2013, samt EM 2015 Master. Mille har gennem en lang årrække trukket et stort læs i Spinners og har også været en del af klubbens trænerteam. Det samme gjaldt for EM 2015.

 

Med venlig hilsen

Mille, Franzi og Louise

Spørgsmål kan sendes til mille [at] sikkendejligdag [dot] dk (tlf: 6010 7801) eller dyring.louise [at] gmail [dot] com (tlf: 2099 2233)