Primary links

Beach EM 2013: Damelandsholdet

 

Læs alt om EM på DFSUs turneringscentral med en samling af alle relevante links 

 

Program for første udtagelsesrunde 22. – 23. Februar (opdateret 13. feb.)

Fredag d. 22. Februar
Fredagens træning har hovedsageligt fokus på sammenspil og ’at lære hinanden at kende’ på banen. Der vil være få øvelser, der tester basale ultimatefærdigheder.

• 17.50 omklædt i DGI byen, Tietgensgade 65, 1704 København K
• Velkomst
• Opvarmning (Rikke) 
• Kamp m. blandede hold
• Øvelser (teknik + fysik, høj puls)
• Kamp m. blandede hold
• 20.00 Shower time
• 21.00 Middag på cafe i gåafstand

Lørdag d. 23. Februar
Lørdagens træning er den egentlige udtagelse. Lykke Theill Larsen kommer og sætter en række øvelser op, som tester basale ultimatefærdigheder, men også fysisk form, hurtighed og spilforståelse. Lykke vil observere og bedømme alle spilleres præstationer igennem hele træningen og vil give hendes vurdering videre til organisationsteamet.

• 9.30 mødetid Korsgadehallen, Korsgade 29, 2200 København
• 9.45 opvarmning (Rikke)
• 10.10 øvelser (defence)
• 10.40 kamp med øvelsesfokus 
• 11.00 øvelser (offence)
• 11.30 kamp med øvelsesfokus
• 11.50 pause
• 12.00 Fysisk session: styrke og kondition
• 12.25 øvelser (offence)
• 12.50 kamp
• 13.00 opsamling træningen. Praktisk info vedrørende træningssamlinger, turneringer og økonomi. Vi skaffer sandwich til alle spillere.

 

 

Beach EM 2013 – Det danske damelandsholds status pr. 12. januar 2013

Freja Krab Koed og Rikke Fuglsang Olsen har meldt sig som kaptajner. I samarbejde med DFSU-sekretariatet fastlægger de de overordnede rammer for udtagelse, træningssamlinger og mål og ambitioner. Målsætningen er at sende et stærkt og ambitiøst hold af sted. Den konkrete ambition i forhold til placering til turneringen fastlægges i samarbejde med holdet.

På nuværende tidspunkt er ambitionen at gennemføre to udtagelsesrunder (Én indendørs og én på strand). Dette afhænger selvfølgelig af antallet af interesserede spillere. Det forventes, at den første udtagelse bliver i København fredag d. 22. Kl. 18-20 i DGI-byen og lørdag d. 23. februar fra 9-14 i Korsgadehallen. Halbookningerne er ikke endeligt gået igennem, så der må tages forbehold for ændringer. De nærmere detaljer følger asap.

Ved udtagelserne lægges der vægt på ultimate skills (teknik og spilforståelse), fysisk form og mulighed for træningsdeltagelse. Til træningssamlingerne vil der ikke blive brugt tid på fysisk træning. Den enkelte spiller er selv ansvarlig for at holde sig i god fysisk form – både styrke og hurtighed.

Udover de to udtagelsesrunder forventer vi at afholde en træningssamling og deltage i BUM turneringen i Berlin d. 18-20. maj.

Vi skal gerne tilmeldes EM-turneringen inden d. 31. januar. Vi har derfor brug for at vide, hvem der reelt vil og har mulighed for at deltage. Derfor skal DU inden 20. januar tilkendegive på Facebook-eventet, om du deltager eller ej, og endvidere sende en mail til frejakke [at] gmail [dot] com og rikke.fuglsang.olsen [at] gmail [dot] com, som bekræfter din deltagelse og kort beskriver dine forventninger til holdet, og hvad du ser som dine ultimate forcer.

 

Status pr. 12. december 2012: 

DFSU vil meget gerne sende et damelandshold til EM på strand 27.-30. juni 2013 i Spanien. Derfor er der også givet 5000 kr i støtte til holdet. Samme støtte får openholdet, der allerede er etableret med træner og holdledere. På damesiden mangler de organisatoriske rammer dog stadig at blive fastlagt. Derfor denne opfordring til alle interesserede om at melde sig.

Status efter et par møder til Kong Volmer er:

Trænerteam: Freja KK Eriksen, men yderligere 1-2 søges
Holdledere: Camilla Trinderup (Hucks) er foreløbig holdleder, men der er brug for flere, som opfordres til at melde sig – evt. bare som foreløbige holdledere til at hjælpe med at arrangere udtagelsen samt andre praktiske ting, der er nødvendige allerede nu. Efter udtagelsen nedsættes flere små arbejdsgrupper for at fordele arbejdet, og alle spillere forventes derfor på den ene eller anden måde at bidrage til arbejdet omkring holdet.
Til at få holdet i gang har DFSU ansat Niels Pagel fra KFK. Hans løn tages fra DFSU-støtten på de 5000 kr. Jo før en frivillig gruppe af holdledere er på plads, jo flere penge vil der dermed være til at nedbringe kommende udgifter. Hvis du ved, at du alligevel vil melde dig til opgaven senere, kan du derved spare penge ved at melde dig nu.

Tidsplan
JAN: 13. jan. Møde/orientering i forbindelse med midtsæson, hvis det kan lade sig gøre i forhold til kampprogrammet. Mødet vil vise, om der er interesse nok til at gå videre med holdet, da teamfee skal betales senest 31. januar. DFSU lægger ud.
JAN-MARTS: Udtagelse: Dato ikke fastlagt, men en foreløbig udtagelse vil finde sted indendørs inden inde-DM. Openholdet arbejder pt. på at holde udtagelse i januar i Odense. Endnu ikke afklaret om der kan skaffes halplads til pigerne også.
APRIL-MAJ: Første træningssamling på sand
MAJ: 18.-20. maj. Turnering. BUM, Turnering i festlige omgivelser på beachvolleyanlæg i hjertet af Berlin. BUM har sædvanligvis deltagelse af stærke europæiske hold, desuden er der god mulighed for at styrke de sociale bånd på holdet. Openlandsholdet deltager også. Turneringen er valgt, da niveauet er højt, rejseomkostningerne lave, banerne gode og desuden er det en lang turnering over 3 dage. Til EM forventes 4 spilledage.
MAJ-JUNI: Anden træningssamling på sand. Afholdes efter BUM og før EM. 
JUNI: 27.-30. EM

Desuden arbejdes der på en strandturnering før EM på dansk grund – måske i Århus – hvor landsholdene, danske klubber og evt. svenskere og tyskere forventes at deltage.

Udtagelse og træningssamlinger
Til udtagelsen planlægges det at invitere 1 eller flere erfarne herrespillere, der som udefrakommende kan føre statistik og gøre notater om de enkelte spilleres egenskaber. På den måde vil en del af udtagelsen blive mere objektiv, end hvis den blev udført af en spillende kvindelig landstræner.

Til træningssamlingerne planlægges det desuden at invitere erfarne herrespillere til at coache.

Antal forventede spillere: 15

Næste skridt
Er du interesseret i at spille EM så tilmeld dig og hold øje med eventet på facebook og kom til mødet til midtsæson.

Er du interesseret i at hjælpe med opstarten af de organisatoriske og praktiske ting omkring holdet eller være en del af trænerteamet så kontakt Niels på administrator [at] dfsu [dot] dk / 60958241 eller Camilla c.trinderup [at] gmail [dot] com / 28760705.

Samarbejde med openholdet
En del ting vil kunne klares i samarbejde med herreholdet, der ledes af Søren Ravn (Aalborg), Marco Munk (Aalborg) og Andreas Eiskjær (Århus). Søren har eksempelvis allerede lavet en del forberedende omkring spillertøj. Driften af dameholdet må dog nødvendigvis klares af pigerne selv eller alternativt af Niels, der dog ikke har timer nok til at gøre alt. Alle, der er interesseret i at give en hånd opfordres derfor kraftigt til at melde sig hurtigst muligt via administrator [at] dfsu [dot] dk