Primary links

Turneringer

Danmark er gennem DFSUs medlemskab af WFDF (verdensforbundet) og EUF (det europæiske forbund) kvalificeret til at deltage i internationale mesterskaber med både klubhold og landshold (læs mere om klubholdsturneringerne under Internationale turneringer). Der findes følgende internationale turneringer som Danmark har mulighed for at deltage i.

Verdensmesterskaberne (WUGC)

Denne turnering afholdes hvert 4. år over en hel uge. Der spilles i rækkerne open, dame, mix, master, dame junior og open junior. Danmark deltog senest i Finland i 2004 hvor Danmark fik en 7. plads i openrækken og en 10. plads i damerækken. Danmark deltog ikke i 2008 (Canada) og 2012 (Japan) pga. for store rejseudgifter. 

Europamesterskaberne (EUC)

Denne turnering afholdes hvert 4. år over en hel uge, hvor der spilles i open-, dame-, mix- og masterrækkerne. 

World Games

Denne turnering afholdes også hvert 4. år, og er en turnering med mange sportsgrene. Opbygningen af turneringen er som de olympiske lege, dog med et noget mindre budget, og med sportsgrene som af forskellige årsager ikke er på det olympiske program. Kvalifikation til denne turnering sker gennem WUGC, og Danmark har desværre endnu ikke deltaget.

Verdensmesterskaberne i strandultimate (WBUC)

Dette er en forholdsvis ny turnering, som første gang blev afholdt i 2004. WBUC afholdes af Beach Ultimate Lovers Association (BULA), en international organisation som arbejder udelukkende med at promovere strandultimate.

Junior verdensmesterskaberne (WJUC)

Junior verdensmesterskaberne er et supplement til WUGC som sikrer at alle juniorer kan nå at opleve et verdensmesterskab i den tid hvor de spiller som juniorer. Turneringen afholdes også med en frekvens på 4 år, men forskudt med 2 år i forhold til WUGC så der på den måde er junior verdensmesterskaber hvert 2. år.

 

Denne side er opdateret februar 2014