Primary links

Opstart af ny klub

Er I nogle stykker, som er interesserede i at spille ultimate frisbee, så er her nogle gode råd til, hvordan I starter en ultimate frisbee-klub. Først og fremmest opfordres I til at melde jer ind i DFSU, så kan I ansøge om hjælp til træningsudstyr og få assistance med at oprette klubben.

Som en af de første ting i forbindelse med at opstarte en klub, er det fornuftigt at mødes og klarlægge, hvor stor interessen er. Viser det sig ved det første møde, at der er tilstrækkelig stor interesse, bør i allerede ved dette møde udpege en arbejdsgruppe, der har ansvaret for at oprette klubben, sørge for træningsudstyr og undersøge træningsfaciliteter.

Arbejdsgruppen bør fremkomme med forslag til bestyrelse, foreningsvedtægter (her bør DFSUs forslag til vedtægter anvendes) og facilitetsmuligheder samt velkomstmateriale og plan for at rekruttere nye medlemmer. I forhold til bestyrelsen kan man med fordel overveje at finde et eksternt bestyrelsesmedlem, som har erfaring fra anden forening med at søge kommunale tilskud og træningsfaciliteter.

Ligeledes bør arbejdsgruppen kontakte kommunens fritidsforvaltning og orientere dem om planerne om at oprette en klub, da man i alle kommuner kan opnå en støtte til at drive sin forening. Endeligt bør arbejdsgruppen planlægge og indkalde til stiftende generalforsamling, hvoraf det skal fremgå, at klubben ønsker optagelse i DFSU.

Her kan du læse, hvordan klubben DTU Ultimate Frisbee konkret gjorde, da de startede deres klub. 

Gode råd i forbindelse med opstart og udvikling af klub
- Hvordan holder man en stiftende generalforsamling?
- Hvem skal jeg kontakte hos kommunen?
Hvor får klubben træningsudstyr? DFSU tilbyder en gratis startpakke!
- Hvordan bestiller man flere discs?

- Hvordan får klubben flere medlemmer?
- Hvordan fastholder klubben medlemmerne?

Har I yderligere spørgsmål i forbindelse med at oprette jeres klub, er I velkomne til at kontakte DFSU på sekretariatet [at] dfsu [dot] dk.