Primary links

Velkomstbrev

Velkommen i DFSU og ultimatemiljøet i Danmark

Kære nye ultimatespiller

Det er med stor glæde, at Dansk Frisbee Sport Union byder dig velkommen til sporten og unionen. Dette brev fortæller dig kort om, hvordan ultimate er organiseret i Danmark samt lidt om selve unionen, Dansk Frisbee Sport Union (DFSU).

DFSU er bindeleddet mellem klubberne, f.eks. via organiseringen af danmarksmesterskaberne (DM). Ultimate spilles både udendørs og indendørs, og derfor afholdes der to særskilte DM-turneringer. Fælles for både inde-DM og ude-DM er, at det afvikles over en hel sæson. Det betyder, at der er runder af inde-DM fra oktober og helt frem til marts, hvor finalestævnet afholdes, og danmarksmesteren kåres. Tilsvarende udendørs er der sæson fra april med den første DM-runde. Guldet afgøres ved et finalestævne i september. DM spilles kønsopdelt i damerækken og herrerækken med navnet openrækken, hvor piger også må spille med. Udendørs afholdes desuden et 1-dags mix-DM, hvor der skal være spillere af begge køn på banen.

DFSU er den officielle instans, som godkender og i mere eller mindre grad organiserer landshold til internationale turneringer, f.eks. EM og VM i ultimate. DFSU har forskellige udvalg og ansvarlige for et givet område samt en bestyrelse. Udvalgene og ansvarsområder er i øjeblikket: DM-udvalget, PR-udvalget, Gymnasie DM, kurser og discsalg. DFSU bestyrelsen har desuden et lønnet sekretariat med en medarbejder til rådighed cirka 10-15 timer om ugen. Hvis du har lyst til at deltage aktivt i udviklingen af unionen og sporten, så klik rundt her på siden eller send en mail til sekretariatet [at] dfsu [dot] dk for flere oplysninger.

Ambitiøse målsætninger for de kommende år sætter ofte dagsordnen for DFSUs arbejde. DFSU har en ambition om flere organiserede spillere i Danmark. DFSU har søsat en lang række projekter for at opnå denne målsætning, såsom samarbejde med Gymnasie DM, gratis startpakke til nye klubber, gratis disc kampagne (hvervning af nye spillere til eksisterende klubber) og kurser for gymnasielærer, mv. Alle klubber eller enkelte spillere kan desuden søge tilskud fra spiritpuljen. Tilskud kan bevilges til nye tiltag og initiativer, som fremmer sporten eller fællesskabet mellem klubber. Idéerne kan være kreative eller af mere praktisk karakter, så længe der er tale om nye tiltag.

Via dit klubmedlemskab er du automatisk med i DFSU, og du har dermed mulighed for at spille DM samt udnytte alle de andre gode tilbud fra forbundet.

Hvis du gerne vil holde dig orienteret om nyheder og nye tiltag i ultimatemiljøet i Danmark, så kan du med fordel benytte vores hjemmeside: www.dfsu.dk og vores facebookside: www.facebook.com/DFSU.dk og DFSUs månedlige Nyhedsbrev (tilmelding ude til højre).

Du er altid velkommen til at kontakte enten formand, bestyrelsen eller sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller muligvis nogle gode idéer, som du ønsker hjælp til.

De bedste hilsner

DFSU Formanden & sekretariatet

 

 

---

Opdateret den 27-08-2015