Primary links

Recap: Furious Five

 

Klør Fem sejrede i open-rækken, selvom ikke alt var, som det plejede for det ellers så traditionsrige hold. I damerækken dominerede de udenlandske hold, og allerede i kvartfinalen måtte de sidste danske hold kapitulere.

Af Peter Bjørnbak Hansen

 

Som traditionen byder, slog Odense Discflyers også denne februar haldørene op for Furious Five-turneringen med deltagende hold fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Men som ultimate-traditionen ikke byder, er det denne weekend i februar – som navnet antyder – en turnering, der afvikles med hold af fem spillere (inklusiv en sjettemand til udskiftning mellem kampene, hvis kræfterne skulle slippe op), der ikke nødvendigvis spiller sammen til daglig ude i landets klubber.

 

Utro mod traditionerne

Af de 16 hold, der stillede op i open-rækken, viste de gamle kendinge fra pickup-holdet Klør Fem sig som de stærkeste. Nok omtales holdet som ’traditionsrigt’, men i år entrerede holdet Discflyers’ hellige haller med mange nye kræfter på holdet. Om det var det, der gjorde, at holdet hev for første gang nogensinde hev guldet hjem, skal være usagt.

 

 

Klør Fem. Foto: Illia Shypunov.

 

Undervejs viste holdet sig meget stærke, men var – ifølge mange lidt overraskende – i problemer mod de mere upåagtede De Vilde Kaniner. Klør Fem klarede alligevel frisag og cruisede hele vejen mod finalen. Her skulle de op mod KFK, der i semifinalen var oppe imod Danish National Masters Team, et ungt hold bestående af seks U24-spillere. De unge knægte bød KFK trods, men KFK bevarede roen og førte fra start til slut.

 

Tyske tropper erobrer Odense

Den danske dominans i open-rækken stod imidlertid i skærende kontrast til damerækken. Her stillede ni hold op, men allerede i kvartfinalen måtte de sidste danske hold strække våben og lade de udenlandske tropper kæmpe om guldet.

Således kunne det tyske hold TeKielas efter en nervepirrende kamp, som blev afgjort i universe point, mod svenske Baywatch kalde sig vindere af Furious Five 2017.

Ja, så nok en gang måtte slagne danske krigere se de tyske tropper erobre et stykke dansk land. Denne gang et halvgulv i Odense.

 


De sejrende tyske kvinder og det erobrede danske halvgulv. Foto: Illia Shypunov.

 

Spirit-vinderne blev også en udenlandsk affære. De to svenske hold, Baywatch og Gåsapågarna, løb nemlig med den prestigefulde titel i henholdsvis damerækken og open-rækken.

Tjek i øvrigt holdbillederne ud her: