Primary links

Unge mennesker med åbne arme

Optakten til afholdelsen af finalestævnet var ikke optimal for AUC Mojn, som måtte overgive sig til force majeure, da hallen i Aabenraa blev ramt af vandskade. Men den unge garde sadlede lynhurtigt om, og kan i weekenden byde hele ultimate-danmark velkommen på ægte sønderjysk vis.

 

Af Peter Bjørnbak Hansen

 

Formand i AUC Mojn, Casper Guldager, er ikke et sekund i tvivl, da han spørges til, hvordan de unge gymnasieelever i den sønderjyske ultimate-klub griber afholdelsen af finalestævnet an. Han er faktisk så lidt i tvivl, at man med det samme får færten af hans sønderjyske ophav og formodentligt ret indgående kendskab til egnens sagnomspundne kaffeborde.

”Der skal ikke mangle noget,” siger han med en fasthed, der vil gøre enhver sønderjysk mormor stolt.

Med andre ord har man altså intet at frygte, når man som ultimate-spiller ankommer – måske langvejs fra – til Haderslev Idrætscenter for at dyste om DM-guldet. Man er i gode hænder.

 

Velvilje overalt

Når selve rammen for et DM-finalestævne smuldrer – eller rammes af en vandskade – så kan gode råd være dyre, og panikken kan for nogle lure rundt om hjørnet. Men så vidt kom det aldrig for Casper Guldager og resten af den sønderjyske arrangørklub.

”Én telefonopringning. Så var det nærmest på plads. Halinspektøren i Haderslev var meget åben over for os, og han havde endda selv spillet ultimate, så han forstod sagens alvor,” siger Casper Guldager. 

Men én ting er at få halfaciliteterne på plads. Noget andet er alt det, der følger med et DM-finalestævne, der strækker sig over to dage. 

”Så kom der selvfølgelig det med at finde overnatningsmuligheder. Hvem kunne man tillade sig at spørge? Men da vi fik fat i de rigtige, var de meget velvillige, og tonen var hele tiden: ’Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe jer’,” siger Mojn-formanden og retter en specifik tak til Brian fra Favrdalskolen.

                                                                          

Gode rammer og ærlige håb

Når formanden i den sønderjyske arrangørklub opremser alle de tiltag, som er sat i søen inden finalestævnet, virker det til, at mantraet om, at der ikke skal mangle noget, kommer til at blive opfyldt.

”Der er styr på maden, vi har sørget for tribuner, og så skal vi selvfølgelig holde en ordentlig fest på lørdag, så bandet er på plads,” siger formanden uden at røbe mere end, at det er et ’knalddygtigt’ band med rod på Aabenraa Statsskole.

Håbet fra arrangørerne er derfor også, at der udover en masse tilfredse DM-kombattanter også dukker mennesker op i Haderslev Idrætscenter, som ikke nødvendigvis kender ultimate.

 

Kom så, Haderslev

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gælder også, når et finalestævne flyttes fra Aabenraa til Haderslev.

”Vi prøver at få mobiliseret en masse fra Haderslev Katedralskole. Det kunne være fedt at få nogle lokale Haderslevdrenge og –piger ud at mærke stemningen i hallen og se noget ultimate, så vi forhåbentligt kan få sparket gang i en ultimate-klub der igen,” siger Casper Guldager.

Men selvom teltpælene er rykket fra Aabenraa til Haderslev, og Haderslev forhåbentligt snart får en ultimate-klub igen, slår AUC-formanden alligevel én ting fast: Det er stadig på AUC Mojns hjemmebane, DM-slaget skal stå i weekenden.