Primary links

Recap: DM-finaler

 

KFK og Tørring kan nu kalde sig danmarksmestre i indendørs ultimate efter en sæson, der både har været tættere end nogensinde på damesiden og noget lignende en magtdemonstration fra Tørrings side.

 

Tekst: Peter Bjørnbak Hansen

Fotos: Katrine Mignon og Tørrings egne

 

Det sidste punktum er sat i denne indendørssæson. Da haluret brølede med den insisterende tone, der markerer kampens afslutning, efter først damernes finale og siden open-finalen, var det ikke kun lydkulissen i Haderslev, der blev gennemhullet. Det var også både Dragons’ damehold og open-holdet fra Aarhus 1’s håb om DM-guld. 

Først hev KFK DM-guldet hjem til hovedstaden efter en nervepirrende 6-5-sejr over Dragons, og siden fik Tørring bugt med Aarhus’ unge satsning, som ellers havde set overbevisende ud hele finalestævnet i gennem.

 

Tættere end nogensinde

Dameturneringen har gennem hele sæsonen været et intenst opgør mellem især de tre københavnske klubber, Dragons, Hucks og KFK, og de jyske kombattanter fra Aarhus.

Dragons kunne efter 2. DM-runde lægge beslag på titlen som ”Danmarks bedste kvinder”, og Aarhus har traditionelt været en meget dominerende faktor på damesiden. Men i år skulle det ikke gå sådan. KFK discede op med et uimodståeligt handler-spil, som viste sig at være ret afgørende for udfaldet af dameturneringen.

Damefinalen blev således det perfekte billede på en umanerligt tæt turnering. Skiftende føringer, udligninger efter tid og til slut et afgørende point til stillingen 6-5 til KFK. Jublen kunne nu bryde løs.

 

Den usandsynlige succes

Da jublen (nogenlunde) havde lagt sig efter KFK-Dragons-finalebraget, var det tid til open-finalen. Tørring, som gennem hele sæsonen havde set overbevisende ud, skulle op mod Aarhus 1, som faktisk tæller indtil flere tidligere Tørring-spillere.

”Finalen blev et studie i god offence fra begge hold. Der blev ikke lavet blocks overhovedet, men vi kunne holde hovedet en smule køligere end Århus,” siger Henrik Thomesen.

Med en 10-8-sejr kunne Thomesen og den unge garde fra Tørring kaste sig jublende i armene på formanden og Tørring-koryfæet, Birte Bengtsson.

”Det var hele vejen igennem en kæmpe motivationsfaktor, at vi med et DM-guld kunne give Birte bare lidt igen efter alt, hvad hun har gjort for klubben,” siger Tørring-virtuosen Jakob Faurbye.

At finalen blev en kamp, hvor flere af Aarhus-spillerne havde en fortid i Tørring gav kampen en ekstra nerve og en ekstra motivation. I hvert fald for Jakob Faurbye:

”At det lige skulle gå ud over Aarhus 1, hvor der spiller tre tidligere Tørring-spillere, der var med for os sidste år og ikke vandt, gør det lidt ambivalent. Jeg kunne godt have ondt dem en DM-titel. Alligevel er det altid fedt at slå nogle af de gamle drenge,” siger han.

 

 

Spændende perspektiver

Det oplagte spørgsmål efter en stor sejr er altid: Hvad er næste skridt? Det har man selvfølgelig også gjort sig overvejelser over i Tørring-lejren.

Sejren giver os forhåbentlig muligheden for at rekruttere lidt flere spillere på Tørring Gymnasium. Det giver stolthed og selvtillid individuelt til alle os spillere,” siger Henrik Thomesen, der samtidig erkender, at Tørrings lod i den danske ultimate-pulje nok til stadighed vil være titlen som ”talentfabrik”.

Jakob Faurbye deler Thomesens syn på sagen. Men han stiller samtidig heller ikke garanti for, at Tørring ikke lige pludselig trækker en ny kanin op af hatten.

”Vi er lidt i en omstillingsperiode, idet vi i sommers mistede en masse bærende kræfter på holdet, men vi har igen i år nogle nye talenter, som desværre ikke kunne være med i weekenden, i ærmet til udendørssæsonen,” siger han.

Tørrings udendørskampagne bliver i hvert fald rigtig spændende at følge set i lyset af DM-triumfen.

 

Et godt arrangement

Over hele linjen – fra damespillere til open-spillere, fra pårørende til tilskuere – er det én oplevelse, der er gennemgående for DM-finalestævnet: Det var godt organiseret, og Mojn-formand, Casper Guldager, fik ret i sin profeti. Der manglede ikke noget.

Overnatningsfaciliteter, forplejning og ikke Haderslev Idrætscenter som kulissen for det hele var af meget høje standarder.

DFSU og velsagtens resten af ultimatedanmark vil i hvert fald rette en stor tak og tilhørende applaus til arrangørerne fra AUC Mojn.