Primary links

Sultne drager med mod på mere

 

Efter en hæsblæsende indendørssæson med resultater, der gik langt over forventning, er det nu tid for Ultimate Dragons at evaluere den nye damesatsning. En evaluering, der allerede nu ser ud til kun at pege i én retning: Mod nye mål.

 

Når Ultimate Dragons løber, kaster, griber, råber, jubler i det kongeblå outfit, som DFSU har lånt det nystartede damehold, emmer det lidt af noget midlertidigt. Noget, der er under opbygning. Noget, der er på prøve. Noget, der skal vise sit værd, inden man for eksempel kaster sig ud i eget trøjedesign. Men den fornemmelse kan man godt pakke langt væk nu. Ultimate Dragons er kommet for at blive.

”Fra første fløjt har vi følt os som én samlet klub, og herrerne har virkelig gjort en stor indsats for at ”Operation Dragons Damehold” skulle lykkes. Måske er det derfor stort set alle nystartede piger blev hængende fra start af og nu følger med os udendørs,” udtaler kaptajn, Astrid Alsted.

Hun peger på særligt én faktor, der har båret Dragons-succesen:

”Det har været meget tydeligt for os, hvor meget det sociale faktisk spiller ind, når man skal fastholde nye spillere. Vi har det utroligt godt socialt, både internt på dameholdet, men i særdeleshed også med herrerne, og vi er sikre på, at det store sociale fokus også har været en altafgørende faktor i vores succes på banen.”

 

Alt andet end opkomlinge

Ultimate Dragons’ damehold gik hele vejen til DM-finalen i den for nyligt afsluttede indendørssæson, hvor de måtte se sig slået af KFK, som de vel med rette kan kalde deres nye ærkerivaler. Ikke desto mindre var det et resultat, der gav genlyd i hele ultimatedanmark.

Filosofien på Dragons-holdet var klar, og den blev der ikke pillet ved, selvom holdet pludselig stod i en finale. En filosofi, som Sophie Jelstrup var meget begejstret for:

”Jeg følte mig som en vigtig del af holdet, selvom jeg kun havde spillet ultimate i seks måneder, da vi gik ind til finalen. Der var ligeligt fordelt spilletid til alle gennem hele sæsonen - også når det spidsede til - og det var på trods af store forskelle i erfaring.”

Holdet er meget stolte over det, de har præsteret resultatmæssigt, men holder fast i, at det store billede er det vigtigste - nemlig at dansk dame-ultimate bliver udvidet.

 

”Jeg kunne ikke forestille mig at stoppe”

Som DFSU bragte i oktober, var der ingen garanti om, hvorvidt Dragons damehold skulle blive en permanent løsning, eller om det udelukkende skulle være et indendørseventyr. Astrid Alsted er dog ikke i tvivl om, at Dragons’ damehold er kommet for at blive - specielt når man snakker med de spillere, som allerede efter få måneder er helt fanget af sporten.

”Jeg kunne ikke forestille mig at stoppe med at spille ultimate. Jeg elsker at sporten både indebærer hård træning, vindermentalitet og det helt igennem gode sociale miljø, som vi har i Ultimate Dragons,” siger Freja Jørgensen.

Igennem indendørssæsonen har Dragons’ damehold bestået af en kerne på omkring ti spillere, hvoraf syv er nye DFSU-medlemmer. Ambitionen er at blive endnu flere. Første forsøg på at lokke flere piger ind i sporten var den 4. april, og det bød på fire helt nye ansigter.

”Vi holder endnu to træninger dedikeret til at skaffe nye dame-spillere, hvor der er fokus på at lære basale kaste- og løbeteknikker. Vi håber, det giver os en god stab af spillere til den kommende udendørssæson,” siger Dragons-hærføreren, Astrid Alsted.

De to pige-begynder-træninger finder sted i Fælledparken tirsdag den 11. og 18. april klokken 17.30-19.30. Hvis du vil vide mere om Ultimate Dragons, kan du finde dem på Facebook, eller skrive til dem på ultimatedragonsdenmark [at] gmail [dot] com