Primary links

Fair Play og Fællesskab

Ultimate handler om at vinde, men det, som kendetegner ultimate, er respekten for modstanderen. Der er ingen dommer i ultimate, så det er op til spillerne på banen at følge spillets regler og respektere modstanderen. Hvis en spiller mener, at reglerne er blevet overtrådt gør personen opmærksom på det ved at råbe "FEJL". Det medfører et spilstop, hvor de involverede spillere drøfter, om reglerne er fulgt eller ej. Der kan ikke gives udvisninger, men hvis reglerne er overtrådt, kan det i nogle tilfælde resultere i et turnover (angrebsskift). Hvis der ikke nås en løsning, så går discen tilbage til den seneste kaster og situationen nulstilles. Herefter spilles videre. Det præcise udfald af en overtrædelse afhænger af den specifikke situation og kræver kendskab til reglerne.

Efter hver kamp samles begge holds spillere i en huddle (cirkel som på billedet), hvor man skiftevis analyserer og roser hinandens spil gennem kampen.

Derefter tildeler hvert hold modstanderen en spirit of the game-score mellem 0 og 4 for den grad af fair play modstanderen har udvist i kampen. Spirit-pointene gives i fem kategorier, bl.a. kendskab til og brug af reglerne, villighed til at spille fair og positiv attitude og selvkontrol. Se hvordan pointene fordeles. Sideløbende med den almindelige ultimatekonkurrence er der derfor også konkurrence om at opnå flest point og vinde Spirit of the game.

Læs mere om spirit of the game her (på engelsk)