Europas bedste dyster i Ultimate i Herning

30.januar starter EM for Klubhold i Ultimate i Herning

Der er tale om en verdenspremiere, når den første frisbee bliver kastet ved EM for Klubhold i Ultimate i Herning 30.januar.

Det er nemlig første gang, at European Ultimate Federation holder et indendørs EM i sporten, der oplever stigende popularitet.

Omkring 600 deltagere fordelt på 44 hold vil deltage i EM, og der vil være spillere fra 16 forskellige lande i hallerne i Sportscenter Herning.

I Herning Kommune glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen, sig over værtskabet.

– Jeg er rigtig glad for, at vi i Herning kan være ramme for de første EM-turneringer i Ultimate. Vi har som kommune en ambition om at have fritidsfaciliteter på øverste hylde i så mange forskellige idrætsgrene som muligt. Det sikrer nemlig, at flest muligt af vores borgere har mulighed for at finde en sport, der passer til dem, og så er det en rigtig glædelig sideeffekt, at vi samtidig kan huse internationale mesterskaber som dette. Samarbejdet med Dansk Frisbee Sport Union og European Ultimate Federation har været forbilledligt, siger Johs. Poulsen.

Glad forbundsfomand

Formand for Dansk Frisbee Sport Union (DFSU), Jonas Skovgaard ser frem til EM:

– Ultimate har i de senere år bredt sig til mange danske skoler og undervisningsinstitutioner, så det er en enestående mulighed for at vise det danske publikum, hvor seværdig en sport det i virkeligheden er. Det vidner også om et højt dansk niveau, at hele fire danske klubhold har kvalificeret sig til Europamesterskaberne på hjemmebane. Så på vegne af forbundet vil jeg ønske dem al held og lykke med de sportslige præstationer mod de Europæiske stormagter, siger Jonas Skovgaard

EM-turneringsdirektør Matthias Zaccarin har sammen med et dedikeret hold kæmpet for at få alle de logistiske detaljer på plads:

– Jeg har været, og er, utrolig taknemmelig for vores interne samarbejde i Dansk Frisbee Sport Union med en lille gruppe af dygtige unge mennesker, som uimponeret har taget alle opgaver på sig og løst dem før deadlines. Ligeledes ville det aldrig have kunnet lade sig gøre uden uvurderlig hjælp fra Herning Kommune og Sportscenter Herning. Det Europæiske Forbund er utvivlsomt imponeret, og jeg håber de rejser herfra med oplevelsen af et EM af højeste kvalitet, som kan være med til at løfte standarden for fremtidige events, siger Matthias Zaccarin.

Fakta:

Hvad? Indendørs Ultimate EM for klubhold.

Hvem? Arrangør er Dansk Frisbee Sport Union & European Ultimate Federation.

Hvor? Sportscenter Herning

Hvornår? Torsdag 30/1 – søndag 2/2, kl. 9-20 alle dage, dog søndag kl. 9-16.

Hvad koster det? Der er gratis adgang for publikum til alle kampe. Der vil være salg af frisbees, spilletøj og sportsudstyr.

Hvor mange? Der er 600 deltagere. De fordeler sig på 44 hold (12 dame, 16 herre, 16 mix) fra 16 lande: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen, Rusland, Polen, Ukraine, Tjekkiet, Østrig, Tyskland, Frankrig, Belgien og England.

Derudover deltager 50 frivillige fra hele verden: Danmark, Holland, Østrig, Ukraine, Hviderusland, England, USA, Irland, Tjekkiet, Tyskland, Finland, Luxembourg, Japan, Frankrig, Belgien og Rusland.

Fra Danmark deltager i damerækken Danmarksmestrene fra Aarhus Ultimate og bronzevinderne Ultimate Dragons (København) samt i herrerækken Danmarksmestrene fra Københavns Frisbee Klub (KFK) og sølvvinderne Aarhus Ultimate. Særligt damerne fra Aarhus kan publikum have store forventninger til, da de netop er hjemvendt som vindere fra en større klubturnering i Bremen. Herreholdene har vist gode takter i de hjemlige DM-kvalifikationsturneringer, men skal op imod klassemandskaber fra England, Tyskland, Rusland og Letland.

Finaler afvikles om søndagen med tilstedeværelse af bl.a. Jonas Skovgaard, formand for Dansk Frisbee Sport Union (DFSU), Thomas Bach, næstformand i Dansk Idræts forbund (DIF) og Johs Poulsen, formand for Kultur – og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

I 2021 vil Sportscenter Herning være vært for EM for Landshold, ligeledes arrangeret af Dansk Frisbee Sport Union & European Ultimate Federation.

Spilleplan

Du kan se en plan over samtlige kampe på denne side:
https://euf.ultimatecentral.com/e/euicc2020/schedule/division/stage

Der er også samlet praktisk info på denne side:  https://www.herning.dk/ultimate h

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0