Nye indendørs Danmarksmestre for sæsonen 2018/2019

Den forgangende weekend bød på et brag af et finalestævne, afholdt af Herning Vipers. I løbet af weekenden blev der vist ultimate af højeste klasse, fra både herre- og damerækken.

Forud for weekenden havde Herning Vipers og DFSU’s PR-udvalg lagt mange kræfter i at promovere weekendens stævne, dette må siges at være godt givet ud! Zibrasport stod klar søndag kl. 13.00 til at livestreame de afgørende kampe. Ønsker du at se eller gense kampene, kan de ses på Zibrasports kanal “Dansk Frisbee Sport Union“. Derudover var flere lokale medier forbi Sportscenter Herning i løbet af weekenden, hvilket der er kommet en masse god omtale ud af – herunder en artikel i TV Midtvests.

Damerækken

Hele 10 damehold havde tilmeldt sig finalestævnet, heraf kæmpede 5 hold om guldmedaljerne. Den første semifinale stod i år mellem de forsvarende mestre, Ultimate Dragons og udendørs mestrene fra Aarhus Ultimate. Det blev et tæt opgør, hvor Aarhus Ultimate i sidste ende trak det længste strå og spillede sig i finalen med en sejr på 8 – 6. Den anden semifinale stod mellem KFK Ultimate og Copenhagen Hucks, Hucks trak hurtigt fra og sejrede 4 – 8.

Finalen mellem Aarhus Ultimate og Copenhagen Hucks blev spillet for fuldt hus, siddepladserne blev indtaget af et fantastisk og stemningsfuldt publikum. Aarhus kom hastigt foran og satte aldrig denne føring over styr, hvorfor de i sidste ende kunne lade sig kåre som indendørs Danmarksmestre, efter en velfortjent sejr på 10 – 6. Som følge heraf kan Aarhus nu bryste sig med, at være forsvarende mestre både i indendørs og udendørs ultimate.

Spiritprisen gik til sølvvinderne fra Copenhagen Hucks, som nu både har vundet spritiprisen i indendørs og udendørs ultimate.

Rangliste

1. plads: Aarhus Ultimate
2. plads: Copenhagen Hucks (SOTG vindere)
3. plads: Ultimate Dragons

Herrerækken 2. division

Forud for finalestævnet var der flere hold der lå tæt i toppen af openrækkens 2. division, men ikke uventet endte finalen i et rent jysk opgør mellem AUC Mojn fra Aabenraa og Esbjerg Flying Vikings. Finalen blev en kamp præget af stærke perioder for begge hold, Flying Vikings bragte sig hurtigt foran 3 – 0, men med hele 5 Mojn scoringer i træk, spillede Mojn sig lynhurtigt tilbage i kampen. Det blev derfor en ganske tæt kamp, der til slut måtte afgøres i universe point. Mojn formåede at holde hovedet koldt og scorede straks kampens afgørende point, for at vinde 2. divisionen.

Rangliste

1. plads: AUC Mojn
2. plads: Esbjerg Flying Vikings
3. plads: DTU4

Herrerækken 1. division

I herrerækkens 1. division var der tæt kamp om de 8 kvartfinalepladser. Efter sæsonens indledende 13 kampe, lå flere hold lige på vippen og måtte i spænding vente på DM-udvalgets udregning af, hvilke hold der havde spillet sig i kvartfinalerne. Det var en søndag med overordentlig høj intensitet og en masse spændende kampe, samtlige semifinaler var særdeles tætte og måtte derfor afgøres i universpoint. Det blev Aarhus- og KFK Ultimate der kom sejrrigt ud af semifinalerne og kort derpå mødtes i en spændende finale.

Finalen var lige så intens som semifinalerne, begge hold spillede med stort overblik, men sad begge ekstremt tæt i defence og formåede herved at generere flere turnovers. KFK kom fra midten af kampen foran med 2 – denne føring var de i stand til at bevare, hvorfor de nu kan kalde sig for Danske mestre 2018/2019.

Rangliste

1. plads: KFK Ultimate
2. plads: Aarhus Ultimate
3. plads: DTU3

Der blev fundet en samlet spiritvinder for hele herrerækken, endnu engang var det Copenhagen Hucks 2 der løb med titlen.

DFSU’s bestyrelse og DM-udvalget, takker Herning Vipers for det fremragende arrangement, samt Dann Karlsen – Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, for hans særdeles gode tale forud for præmieoverrækkelsen.