Sådan kommer klubberne igennem Corona-krisen

Af Pr-udvalget

Vi har indsamlet nogle af de gode erfaringer fra danske ultimateklubber, læs med med her.

Det er midt april, solen skinner, græsset er grønt og udendørssæsonen er lige gået i gang. Det er den tid på året enhver ultimatespiller ser frem til hele vinteren. Men så ramte Coronaen os. Og i år er derfor helt anderledes end normalt. Vi må ikke mødes til træning, og vi må ikke ses til sociale arrangementer. Det er absolut ikke det vi har gået og drømt om hele vinteren – og hvad gør man så? Klubberne må tænke alternativt for at holde dampen oppe, og sikre at når der åbnes op for træningen igen, står der glade og friske spillere klar. Er du i tvivl om hvad I kan gøre i jeres klub, for at holde medlemmernes humør højt, fastholde klubfølelsen og det sociale sammenhold? Eller om man kan planlægge en sæson, som vi ikke ved hvornår starter? Så læs med her. Vi har samlet en række erfaringer fra klubberne, så hele Ultimatedanmark kan hjælpe hinanden – hver for sig – med at komme igennem den usædvanlige og svære tid.

Udvalgte personer fra alle betalende klubber er adspurgte. Erfaringerne herunder er fra dem som har besvaret DFSUs henvendelse. Erfaringerne er ikke nødvendigvis en udtømmende liste, men kan være et udpluk af hvad klubberne ønskede at dele, eller hvad de enkelte personer har kendskab til.

Højt humør og sammenhold

AUC Mojn

Vi arbejder på at lave en konkurrence, som set af DTU mod KFK. Vi vil lave den som en konkurrence internt i klubben mellem medlemmerne.

Københavns Frisbee Klub (KFK)

Frederik Schou laver corona-podcast til glæde for klubbens medlemmer. Han snakker med forskellige tidligere og nuværende medlemmer om forskellige emner, og det har været ganske underholdende indtil videre. De første podcasts har budt på KFK i ældre tider og herreholdets deltagelse ved indendørs EM i vinters i Herning. Og så er der flere på vej, bl.a. om BUM. Pointen med podcasten er at det gerne skulle minde medlemmerne om, hvad vi som forening og sport kan tilbyde af sjove og fede oplevelser. At medlemmerne får lyst til mere, når det bliver muligt. Schou har egentlig mest lyst til at sidde med som lytter, men det er også ganske sjovt at rode med optagelser, klipning m.m. Det virker som om det giver mening for en lille håndfuld, og det er godt nok til at Schou laver flere afsnit. Hvis nogle skulle have lyst til at skyde noget lignende i gang i deres klubber, så deler Schou gerne ud af sin spæde erfaring. Der har i starten af krisen været en træningsøvelses-stafet i gang, hvor en person uploadede dagens øvelse, som resten af klubbens medlemmer skulle udføre – og derefter gav opgaven videre til en anden til næste dag. Derudover er nu er vi i KFK i direkte kamp mod DTU, om hvem af de to klubber der kan løbe og cykle længst på ugentlig basis. Rygtet siger at DTU snyder med smarte hjemmelavede løberobotter, udstyret med GPS/pulsure. (OBS: DFSU står uden ansvar for udtalelsen, og kan hverken af- eller bekræfte rygtet).

CPH Hucks

Vi har skudt en Hucks-challenge i gang, hvor vi udfordrer alle de andre klubber til hvem der først kan nå forskellige træningsmål. Det første er 10.000 squats og vi håber på at det kan inspirere medlemmerne rundt omkring i klubberne til lige at give 100 squats til deres respektive klubber. Folk i klubben mødes indimellem i mindre grupper eller i buddy-par (som vi lavede i starten af indendørssæsonen) og kaster og styrketræner. Derudover har vi også en coronagruppe der “mødes” et par gange om ugen og laver styrketræning sammen hver for sig over Facebook-messenger. Vi er generelt rigtig gode til i Hucks at få de nyere spillere med på aktiviteterne. På det mere sociale plan inviteres der til virtuelle brætspil, og så har Klara og Erik lavet en fantastisk video, hvor vi kaster frisbees.

Utimate Dragons

Vi har holdt et virtuelt hyggemøde for at høre hvordan det går med folk – både i deres liv generelt og om de får trænet. Her lavede vi også en regel-quiz-krydsord for at genopfriske det hele lidt for alle. Vi har også haft fokus på at give spillerne plads til lige at vænne sig til denne her situation og ikke bombardere dem med multi-ting, så de også får en pause og er klar til at spille igen når der åbnes op. Vi har lavet et træningsprogram, som vi har sendt ud til dem der gerne vil følge det og selv har svært ved at få trænet. Programmet indebærer månedlige fysiske tests, som er frivillige at deltage i. Udover det er der jo dejlig med tid til at fokusere på kastetræning hvor vi har opfordret folk til at gå sammen to og to og kaste nogle gange om ugen.

FUK

Vi har opfordret til selvtræning, og bedt spillerne dele deres erfaringer med hinanden.

Odense Discflyers

Vi afholder ugentlige træningsevents, hvor medlemmerne opfordres til at dele billeder med resten af klubben når de har trænet/løbet/cyklet eller gået en tur.

Dedicated Ultimate Copenhagen (DUC)

Vi har skrevet en besked ud om at vi håber alle spillere har det godt, og at de skal passe på sig selv og huske at træne. Vi gør ikke mere end det, fordi alle har deres egne respektive klubber som de primært hører til og som helt sikkert også melder ting ud. Der har været arbejdet på klubbens første spillertøj, og det har skabt god stemning at få det nye lækre design på plads, som vi glæder os til at komme ud at spille i.

Skovkloster Ultimate

Vi har lavet interne updates, videoklip, sjov og ballade samt drøftelser for, hvordan vi kan overtage verdensherredømmet.

DTU Ultimate Frisbee

Vi har siden starten af lock down lavet en dagens #CovidChallenge som er blevet delt i klubbens interne facebookgruppe og derfra er alle medlemmer blevet opfordret til at dele svedige selfies efter endt træning. Dagens challenge har været alt fra planke og push ups max outs til cirkeltræninger, yoga, og løbeprogrammer. Mest ting folk har kunne lave indendørs. Der har været bred opbakning til initiativet, hvor blandt andet en af de nye piger er gået til den og har postet resultater hver dag. Hun er et bæst på den seje måde! Denne uge er der i stedet for CovidChallenge indledt en konkurrence mod KFK på løbe-appen Strava hvor der dystes på distance i to discipliner; løb og cykling. Her har vi fået aktiveret ca. 35 medlemmer på tre dage. Det er lidt lettere at følge med i om medlemmerne for dyrket sport på denne måde (det er ikke alle som nødvendigvis gider dele selfies). Vi har også set at en del medlemmer har været ude og kaste i mindre grupper og to og to, og typisk med de samme. Dette er også blevet delt i WhatsApp for at holde fanen og motivationen høj. Udover træning har vi haft en ”club social” over Skype hvor vores social commitee havde lavet en kahoot quiz om klubbens medlemmer. Der var spørgsmål om alle som havde udfyldt et google form spørgeskema på forhånd. Det var en sjov og hyggelig måde at være så mange på et online kald. Vi har også haft et par yoga sessions med Rikke Andersen som instruktør på Zoom og nogle mindre Skype-kald annonceret i vores whatsapp hvor folk er droppet lidt ind og ud, god og hyggelig måde at holde kontakten. Derudover er der blevet delt en highlightvideo af noget europæisk ultimate. Det er vigtigt at vi holder drømmen i live nu tror jeg.

Planlægning af udendørssæsonen 2020

Nogle af klubberne har gjort sig nogle tanker om hvad udendørssæsonen skal byde på, når vi forhåbentligt snart får lov at træne sammen igen. 

Dedicated Ultimate Copenhagen (DUC)

Vi har talt meget om hvad fokus i DUC skal være denne sæson og inddraget alle spillernes ønsker. Før Corona-krisen var det planen vi kun ville lave ganske få sociale events og muligvis én træningsweekend, da mange spillere skulle spille på damelandsholdet. Corona-krisen har dog betydet at alle turneringer og træningsweekender i foråret og sommeren er aflyste, så det ændrer vores planer. Nu planlægger vi at arrangere så meget socialt og træningsrelateret som muligt. Det er dog også svært at planlægge når vi ikke ved hvornår sæsonen begynder. Derudover håber vi at komme til en turnering i efteråret hvis det bliver muligt.

CPH Hucks

Vi har haft et “sæsonstartsmøde” hvor vi har fundet ud af hvem der står for hvad i den kommende sæson. Nu er denne udendørssæson jo lidt speciel både fordi der er en Corona-krise, men også fordi vi går over til et nyt udendørs DM-format, som kommer til at påvirke hvordan vi planlægger sæsonen ift. dame-/herre-, mix- og beachtræninger. Herreholdets plan er at fokusere på tekniske færdigheder og intensitet i træningerne i udendørssæsonen. Det sidste er svært at opnå uden andre, men det første kan man jo stadig godt arbejde på inden der åbnes op for træningerne. Indtil videre har vi som trænere dog ikke gjort noget aktivt for at få folk til at selvtræne kast, cutting eller lignende. Vi har også været nødt til at aflyse vores årlige Hucks Camp, men vi arbejder med at finde en weekend i efteråret i stedet for. Vi har ikke talt så meget om selve træningerne, når vi starter igen, men vi har hvert år ved første udendørstræning fællesspisning, og det regner vi med stadig sker.

Ultimate Dragons

Vi vil gerne arrangere en træningsweekend for hele klubben hvor vi både socialt og spillemæssigt kan udvikle os. Derudover har vi snakket om at begynde at fokusere på mix til en af ugens træninger. Dette vil bidrage socialt til klubben og vi håber at kunne udfordre DTU en lille bitte smule. Vi planlægger to ugentlige træninger. Den ene hver for sig hvor damerne træner med DUC og herrerne selv (eller måske med en anden klub). Den anden træner vi sammen mix. Da vi ikke har et finalestævne at træne op til denne sommer, vil vi hellere fokusere på at udvikle mix i klubben.

KFK’s herrehold

Holdet havde store forventninger til udendørssæsonen. Vi havde sammensat et stærkt om ambitiøst trænerteam, der netop havde lagt låg på de sidste planer, da Statsministeren lukkede Danmark ned. Det var og er jo noget af en mavepuster. Særligt for de, som havde trænet benhårdt over vinteren for at komme til VM. Pt. er holdplanlægningen gået i stå, og vi afventer en, forhåbentligt, positiv udmelding. Det er svært at forestille sig hvordan eller om der bliver noget at spille for, men vi drømmer om at kunne spille EUCR/EUCF i efteråret. Når eller hvis det bliver noget at spille for, så er vi sikre på at vi kan mobilisere tropperne, og vil være som køer på græs! Der er lidt dødt på de indre kommunikationskanaler. Desværre. Tror alle drømmer at blive “sluppet” ud hurtigst muligt og få både spillet ultimate, men også bare være sammen! Det er en stor del af holdets identitet at vi også socialiserer uden for banen. Så snart det er muligt igen, så skal vi have det meste ud af ALT ultimate relateret.

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0