Ultimate i skolen

Dansk Frisbee Sport Union har fokus på udbredelsen af ultimate i gymnasierne frem mod år 2025. I den forbindelse er har vi udviklet et platform målrettet undervisning i idrætstimen på c-niveau. Der finder du en lektionsplan, teoriafsnit og videointroduktion af 15 forskellige øvelser til undervisningen. Disse øvelser er også samlet i en øvelsesbank som alle frit kan bruge. Vi tilbyder derfor vejledning til undervidere i gymnasiet. I nogle tilfælde har vi mulighed for at sende instruktører fra en af de danske ultimate klubber ud til jeres gymnasium.

Skriv til os på info@dfsu.dk for at høre nærmere

Ultimate spilles som holdspil, hvor alle kan være med og spille mod og med hinanden. Ofte spilles Ultimate som mix og inkluderer både drenge og piger på holdende, hvilket gør ultimate til et uundværlig redskab i idrætslærerens værktøjskasse!

I ultimate betyder teknik, samspil og strategisk overblik mere end det fysiske aspekt. Ultimate spilles uden dommer, hvorfor eleverne selv skal løse konflikter på retfærdig og diplomatisk vis, hvilket gør sporten særdeles velegnet til et forløb omkring fair-play og idrætskultur.

Hvis du som underviser kunne tænke dig mere inspiration til, hvordan ultimate kan implementeres i din idrætsundervisning, så vil vi meget gerne være behjælpelige. Vi har instruktører fra de danske ultimateklubber som enten kan hjælpe til i en idrætstime eller undervise en gruppe af idrætslærere. 

Du kan desuden finde inspiration til undervisningen i vores introduktionskompentium. DFSU samarbejder også med Dansk Skoleidræt og Aktiv Året Rundt for at introducere frisbee aktiviteter til så mange folkeskoleelever som muligt. Discs til ultimate kan købes via vores webshop